Om AnnaMaria

AnnaMaria Hedin heter jag och bor i Örebro sedan sju år tillbaka. Här har jag hösten 2016 startat min egen Suzukistudio – Musikskolan Fru Musica.

Jag är uppvuxen i Uppsala där jag tog lektioner i piano vid kommunala musikskolan och i orgel för en av organisterna i Domkyrkan, örebrosonen Lars Angerdal. Där sjöng jag också i kör, och det var i tonåren som jag bestämde mig för att utbilda mig till kyrkomusiker. Men jag gick flera utbildningar på Musikhögskolan i Stockholm. Musikundervisning, barnkör och  musikteori var också starka specialintressen.

Där och då – i slutet av 1970-talet – fick jag också upp ögonen för Suzukimetoden, som alltså under min studietid introducerades i Sverige. Men inte förrän många år senare fick jag tillfälle att fördjupa mina kunskaper om den  för att så småningom praktiskt börja tillämpa denna fantastiska undervisningsfilosofi.

Jag har avlagt ESA nivåexamen 1, 2 och 3 för piano, och siktar på att studera vidare för att i mars 2021 avlägga nivå 4. Suzukimetoden är en spännande metod, för läraren behöver ständigt lära sig mera. För att i sin tur lära sina elever ännu mycket mera!