Om AnnaMaria

AnnaMaria Hedin heter jag och bor i Örebro sedan sex år tillbaka. Här har jag hösten 2016 startat min egen Suzukistudio – Musikskolan Fru Musica.

Jag är uppvuxen i Uppsala där jag tog lektioner i piano vid kommunala musikskolan och i orgel för en av organisterna i Domkyrkan, örebrosonen Lars Angerdal. Där sjöng jag också i kör, och det var i tonåren som jag bestämde mig för att utbilda mig till kyrkomusiker. Men jag gick flera utbildningar på Musikhögskolan i Stockholm. Musikundervisning, barnkör och  musikteori var också starka specialintressen.

Där och då – i slutet av 1970-talet – fick jag också upp ögonen för Suzukimetoden, som alltså under min studietid introducerades i Sverige. Men inte förrän många år senare fick jag tillfälle att fördjupa mina kunskaper om den  för att så småningom praktiskt börja tillämpa denna fantastiska undervisningsfilosofi.

Jag har avlagt ESA nivåexamen 1 och 2 för piano, och studerar vidare för att i augusti 2019 avlägga nivå 3. Suzukimetoden är en spännande metod, för läraren behöver ständigt lära sig mera. För att i sin tur lära sina elever ännu mycket mera!